Menu weselne I – 200 zł/osoba

Przystawka

Pasztet z pistacjami w towarzystwie kolorowych sałat z żurawiną podany z pieczywem

 

Zupa

Rosół z makaronem domowym

 

Dania Główne (serwowane do wyboru)

Kaczka luzowana na modrej kapuście ze złotą renetą i rumianymi kopytkami

Polędwiczka wieprzowa w sosie z runa leśnego z puree ziemniaczanym i bukietem surówek

Grillowany łosoś w sosie porowo-winnym z puree ziemniaczanym i mixem sałat

 

Zakąski zimne

Pieczona karkówka szpikowana czosnkiem

Pieczony schab nadziewany suszoną śliwką

Rolada drobiowa faszerowana warzywami

Pierś z indyka pieczona z morelą

Wędliny wiejskie z naszej wędzarni

Tymbaliki drobiowe

Quish warzywny

Sosy do mięs

Zimne marynaty

 

Ryby

Filet z pstrąga w krystalicznej zalewie

Ryba w brzoskwiniach

Śledź po kaszubsku

 

Sałatki

Sałatka Gyros

Sałatka z serem feta

 

Dania ciepłe serwowane podczas wesela

I danie: Karkówka oberżysty
II danie: Barszcz czerwony z kołdunami

 

Napoje

Kawa, herbata, woda z cytryną – bez ograniczeń
Soki (1l/4 osoby)

Ciasta i owoce płatne dodatkowo (lub własne)

Menu weselne II – 240 zł/osoba

Przystawka

Łosoś wędzony na kruchej sałacie z dresingiem ziołowym

 

Zupa (do wyboru)

Krem z pomidorów Pelatti z parmezanem i świeżą bazylią

Rosół z makaronem domowym

 

Dania Główne (półmiski 3 porcje mięsa na osobę)

Tradycyjny kotlet schabowy

Kotlet Devolaille

Roladki drobiowe z pieczarkami i cebulką w sosie pieczarkowym

Karczek wieprzowy w sosie pieczeniowym

 

Dodatki

Ziemniaki w kąpieli koperkowej

Ziemniaki opiekane

Bukiet surówek

Warzywa blanszowane

Buraczki na ciepło

 

Zakąski zimne

Pieczona karkówka szpikowana czosnkiem

Pieczony schab nadziewany suszoną śliwką

Rolada drobiowa faszerowana warzywami

Pierś z indyka pieczona z morelą

Wędliny wiejskie z naszej wędzarni

Tymbaliki drobiowe

Quish warzywny

Sosy do mięs

Zimne marynaty

 

Ryby

Filet z pstrąga w krystalicznej zalewie

Ryba w brzoskwiniach

Śledź po kaszubsku

 

Sałatki

Sałatka Gyros

Sałatka z  serem feta

 

Dania ciepłe serwowane podczas wesela

I danie: bogracz
II danie:  udziec drobiowy z pieczarkami
III danie: barszcz czerwony z kołdunami

 

Napoje

Kawa, herbata, woda z cytryną – bez ograniczeń
Soki (1l/4 osoby)

Ciasta i owoce płatne dodatkowo (lub własne)

Menu weselne III – 255 zł/osoba

Przystawka

Pasztet z pistacjami w towarzystwie kolorowych sałat z żurawiną podany z pieczywem

 

Zupa (do wyboru)

Rosół z makaronem domowym

Krem porowy z serem ricotta i słodką śmietanką

Krem z brokułów z serem gorgonzola

 

Dania główne (półmiski 3 porcje mięsa na osobę)

Kotlet Devolaille

Tradycyjny kotlet schabowy

Filet z dorsza w sosie koperkowo cytrynowym

Polędwiczka wieprzowa w sosie z runa leśnego

 

Dodatki

Ziemniaki w kąpieli koperkowej

Ziemniaki opiekane

Bukiet surówek

Warzywa blanszowane

Buraczki na ciepło

 

Zakąski zimne

Pieczona karkówka szpikowana czosnkiem

Pieczony schab nadziewany suszoną śliwką

Rolada drobiowa faszerowana warzywami

Rolada szpinakowa z wędzonym łososiem

Klopsiki wieprzowe z dipem czosnkowym

Wędliny wiejskie z naszej wędzarni

Tymbaliki drobiowe

Faszerowane pieczarki

Sosy do mięs

Zimne marynaty

 

Ryby

Filet z pstrąga w krystalicznej zalewie

Ryba w brzoskwiniach

Śledź po kaszubsku

 

Sałatki

Sałatka Gyros

Sałatka z serem feta

Mix sałat z owocami sezonowymi i sosem balsamicznym

 

Dania ciepłe serwowane podczas wesela ( do wyboru )

I danie: Bogracz/ Żurek

II danie/do wyboru/ Karkówka oberżysty/Udziec drobiowy z pieczarkami/ Gulasz po węgiersku

III danie/ do wyboru/ Barszcz czerwony z kołdunami / Flaczki wieprzowe/ Minestrone

 

Napoje

Kawa, herbata, woda z cytryną – bez ograniczeń
Soki (1l/4 osoby)

Ciasta i owoce płatne dodatkowo (lub własne)

Menu weselne IV – 280 zł/osoba

Przystawka

Szynka parmeńska na melonie i rukoli z sosem balsamicznym

 

Zupa (do wyboru)

Krem z białych warzyw z groszkiem ptysiowym

Krem z grzybów leśnych z chrupiącymi grzankami

Consomme z bażanta

 

Dania główne (półmiski 3 porcje mięsa na osobę)

Zraz z szynki w sosie pieczeniowym

Grillowany łosoś na liściach szpinaku

Kotlet Devolaille

Polędwiczki wieprzowe w sosie z runa leśnego

 

Dodatki

Ziemniaki w kąpieli koperkowej

Ziemniaki opiekane

Bukiet surówek

Warzywa blanszowane

Buraczki na ciepło

 

Zakąski zimne

Pieczona karkówka szpikowana czosnkiem

Pieczony schab nadziewany suszoną śliwką

Rolada drobiowa faszerowana warzywami

Rolada ze schabu z borowikami

Rolada szpinakowa z wędzonym łososiem

Klopsiki wieprzowe z dipem czosnkowym

Wędliny wiejskie z naszej wędzarni

Tymbaliki drobiowe

Mix tartinek z pastami

Pomidory z mozarellą

Tortille w trzech smakach

Pasztety

Zimne marynaty

Sosy do mięs

 

Ryby

Filet z pstrąga w krystalicznej zalewie

Śledź opiekany w zalewie słodko-kwaśnej

Mix ryb wędzonych na sosie chrzanowym

Dorsz w brzoskwiniach

 

Sałatki

Sałatka Gyros

Sałatka orientalna z kurczakiem

Sałatka z serem feta

Mix sałat z owocami sezonowymi, prażonymi ziarnami i sosem balsamicznym

 

Dania ciepłe serwowane podczas wesela

I danie: strogonoff

II danie: dzik z ziemniakami zapiekanymi oraz kasza gryczaną serwowany przez Szefa Kuchni

III danie/ do wyboru/ barszcz czerwony z kołdunami / flaczki wołowe / krem ze szparagów

 

Napoje

Kawa, herbata, woda z cytryną – bez ograniczeń
Soki (1l/4 osoby)

Ciasta i owoce płatne dodatkowo (lub własne)

Zobaczcie też ofertę wesela w namiocie bankietowym oraz naszą propozycję organizacji ślubu w plenerze.